Wednesday, March 26, 2008

Learn to say NO !

Ce bine ar fi sa invatam odata sa spunem "NU", sa refuzam cu zambetul pe buze....ma scot din minti situatiile in care vad ca toti spunem "DA" la orice chestie....la fel de usor cum spunem "da", putem spune si "nu", si asta ne-ar face mult mai increzatori si nu ne-am mai ascunde dupa deget, si nu vom mai accepta o propunere din obligatie, din prietenie, din respect sau eu mai stiu ce sentiment ne trece in clipa aia.
Nu avem cum sa ne simtim permanent obligati sa raspundem dorintelor celorlalti, trebuie sa tinem seama de dorintele si nevoile noastre, ca sa nu traim permanent sntimentul de frustrare. Gandim ca suntem liberi si avem dreptul de a refuza, asta e valabil pentru toata lumea. Nu trebuie sa ne fie rusine sa exprimam si sa simtim emotii, precum : iritare, deceptie, nemultumire, daca le folosim fara animozitate. Mi-as dori sa indraznim sa fim diferiti, si sa avem curajul sa luam atitudine, chiar daca acest lucru de cele mai multe ori nu e ok perceput de ceilalti, insa asa vom putea avea controlul asupra propriei noastre existente, ne vom distanta de ceea ce nu vrem sa facem si in sfarsit ne vom atinge obiectivele. Chiar si tie ti s-a intamplat si nu o data, ci de nenumarate ori sa nu ai curajul sa spui "nu" de teama ca ii vei dezamagi pe cei din jurul tau, insa putinta de a spune "nu", ne va permite sa ne afirmam si sa ne consolidam independenta si autenticitatea, simplificandu-ne relatiile cu cei din jur.
Trebuie sa invatam sa spune odata pentru totdeauna "NU"....it's so easy....si mult mai corect fata de tine, fata de ei, fata de toti.

No comments: